Mini Porchetta Classico (Italiaanse rollade)

Ingrediënten:

•  Buikspek aan het stuk zonder zwoerd 1 kg
•  Zachte Roomboter voor vulling 300 gr
•  (Verse) Tuinkruiden 100 gr
•  Knoflook 3 tenen
•  Peper en zout
•  Zachte Roomboter voor insmeren 300 gr

Bereiding:

Neem de roomboter voor vulling en doe er allerlei groene tuinkruiden in die jij lekker vindt. Voeg ook geperste of fijn gewreven knoflook, peper en zout om het geheel goed en hoog op smaak te brengen. Dit wordt de smaakmaker van binnen uit in je Porchetta.

Snij buikspek in de lengte in 2 delen zodat je 2 stukken krijgt van ongeveer 10-15 cm breed met de lengte van de buik. Leg de buik dan met de lange kant van links naar rechts voor je.

Zet dan het mes op het vlees zodat je 1-1,5 cm boven de snijplank zit en snij over de gehele lengte in van voor naar achter zodat er een plak los komt en blijf dit herhalen. Wanneer je aan het einde bent klap je het geheel om en herhaal je dit totdat je de gehele buik zo hebt gesneden dat er een dunne plak buik van 1- 15 cm helemaal opengevouwen en aan elkaar voor je ligt.

Pak de kruidenboter en smeer de hele plak in met een laagje kruidenboter. Rol het geheel weer terug op zodat alle kruidenboter mooi verdeeld zit in je rollade. Zorg dat de rollade zo voor je ligt dat hij weer in de lengte van links naar rechts ligt. En met de openzijde naar je toe. Zodat je als het ware in de rollade kijkt, waar de onderste plak die eronder uit komt naar je toe ligt en niet van je af.
Knoop dat de rollade vast met slagerstouw of rollade touw en zorg dat er om de 1,5- 2 cm een touwtje zit. Zet BBQ op indirect en bereidt op dome temp van 110°C tot kern van 68°C. smeer tussendoor in met overgebleven roomboter.

Wanneer kern bereikt dan de rollade 5 minuten laten rusten onder alu folie. En aansnijden aan tafel met plak dikte van 0,5- 1 cm.

Serveer samen met de Gegrilde witte kool en geraspte Italiaanse kaas en aardappel gratin.

Webshop gestopt

Vanaf heden hebben wij de verkoop van onze vlees producten overgedragen aan onze partner  Slager Vogels in Elsendorp.
Wij zullen ons nu verder gaan specialiseren op de BBQ Workshops en BBQ Catering.

Via deze link www.slagervogels.nl kunt u het kwaliteitsvlees wat wij gebruiken bestellen bij Slager Vogels.