Het verhaal achter

Meat Food

Welkom! Leuk dat je gekozen hebt voor onze website. Graag stellen wij ons aan je voor.

Meat Food is opgericht door Tjerk Mennen. Hij heeft zijn sporen verdiend als kok, slager en vleestechnoloog. Doordat hij is opgegroeid in een horecagezin waar alles draaide om lekker eten, is er een enorme passie ontwikkeld voor lekker eten met een voorliefde voor BBQ. Mijn motto: “Never trust a Skinny Cook and Butcher” 

Meat Food is zeker niet alleen “vlees eten”. Meat Food staat voor zoveel meer. Ook vis, vegan en vegetarisch behoren tot de mogelijkheden. Zelfs onze eigen frikandellen worden erg lekker gevonden.

Wij staan voor lekker, gezellig tafelen met een “vurig” verlangen naar culinaire gerechten. BBQ is veel meer dan alleen het speklapje en de BBQ worst. We willen jullie laten genieten van wat er allemaal mogelijk is d.m.v. koken met vuur. 

Ook  verzorgen we niet BBQ gerelateerde gerechten. 

Missie

Meat Food staat voor mooie (h)eerlijke producten. Met zoveel mogelijk vlees-, vis en vega-producten uit de streek. Opdat ze de waardering krijgen die ze verdienen. Zo kennen we de oorsprong van hetgeen waar jij van gaat genieten. Daarnaast proberen we een stukje bewustwording over te brengen. Als je weet waar je eten vandaan komt, kunnen we meer genieten van al het lekkers dat op ons bord ligt. 

Wil je iets lekkers van de BBQ dat is waar wij voor staan.

Wij bezorgen het echte bourgondische leven bij je thuis in een straal van +/- 15 kilometer rondom Deurne. Woon je buiten dit gebied, neem gerust contact op. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Workshops

Begin je al te watertanden van de gedachte aan al dat heerlijke eten? Voor ervaren en onervaren BBQ’ers delen wij graag onze kennis in ver(s)makelijke workshops. Deze verzorgen wij bij je thuis vanaf 10 personen. Tijdens deze workshop leer je van kop tot staart hoe je een prachtig gerecht bereidt. Neem bijvoorbeeld de keuze voor het vleesdeel dat je wilt bereiden, hoe je dit het beste kunt klaarmaken en welke bijgerechten hierbij passen. Zo zorgen we samen voor de welverdiende waardering van de bereide gerechten. En eerlijk is eerlijk; jij als levensgenieter verdient die waardering ook, toch? 

Verder leren we je onder andere:
–  Hoe werkt een Kamado BBQ, vuurschaal of Dutch-Oven
–  Keuze maken van ras en vleesdeel
–  Menu’s samenstellen
–  Bereidingsstappen plannen en materialen
–  Diverse technieken mbt voorbereiding ( o.a. snij-technieken, knopen van rollades, marineren) en tijdens menu bereiden ( o.a. braden, grillen, bakken)
–  Sauzen, rubs, marinades maken

Of het nu low and slow of hot and fast is, zomer of winter, ontbijt, lunch of diner: BBQ kan altijd. We garanderen je dat je versteld zult staan. Benieuwd hoe? Neem contact op via ons contactformulier of stuur een email. Dan slepen we samen de beste gerechten uit het vuur.

Webshop gestopt

Vanaf heden hebben wij de verkoop van onze vlees producten overgedragen aan onze partner  Slager Vogels in Elsendorp.
Wij zullen ons nu verder gaan specialiseren op de BBQ Workshops en BBQ Catering.

Via deze link www.slagervogels.nl kunt u het kwaliteitsvlees wat wij gebruiken bestellen bij Slager Vogels.