Het verhaal achter

Meat Food

Welkom! Leuk dat je gekozen hebt voor onze website. Graag stellen wij ons aan je voor.

Meat Food is opgericht door mij: Tjerk Mennen. Ik heb mijn sporen verdiend als kok, slager en vleestechnoloog. Doordat ik ben opgegroeid in een horecagezin waar alles draaide om lekker eten, heb ik een enorme passie ontwikkeld voor lekker eten met een voorliefde voor BBQ. Mijn motto: “Never trust a skinny cook and butcher” 

Meat Food is zeker niet alleen “vlees eten”. Meat Food staat voor zoveel meer. Laten we dat even plat slaan (als een schnitsel):

Meat:
ME (eerste 2 letters achternaam Mennen)
A ( eerste letter naam vrouw van Tjerk)
T (eerste letter van Tjerk zelf 😊)

Food, tja… waar zou dat voor staan?

Missie

Meat Food staat voor mooie (h)eerlijke producten. Opdat ze de waardering krijgen die ze verdienen: van het begin tot op het bord. We maken bij voorkeur gebruik van regionale producten. Zo kennen we de oorsprong van hetgeen waar jij van gaat genieten. Daarnaast proberen we een stukje bewustwording over te brengen. Als je weet waar je eten vandaan komt, kunnen we meer genieten van al het lekkers dat op ons bord ligt. 

Wil je een prachtig stuk vlees voor op je BBQ? Dan ben je bij Meat Food aan het juiste adres! 
(Onze producten kunnen trouwens ook perfect bereid worden in de pan of in de oven.)

 

Wij bezorgen het echte bourgondische leven bij je thuis in een straal van +/- 15 kilometer rondom Deurne. Woon je buiten dit gebied, neem gerust contact op. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Workshops

Begin je al te watertanden van de gedachte aan al dat heerlijke eten? Voor ervaren en onervaren BBQ’ers delen wij graag onze kennis in ver(s)makelijke workshops. Deze verzorgen wij bij je thuis vanaf zes personen. Tijdens deze workshop leer je van kop tot staart hoe je een prachtig gerecht bereidt. Neem bijvoorbeeld de keuze voor het vleesdeel dat je wilt bereiden, hoe je dit het beste kunt klaarmaken en welke bijgerechten hierbij passen. Zo zorgen we samen voor de welverdiende waardering van de bereide gerechten. En eerlijk is eerlijk; jij als levensgenieter verdient die waardering ook, toch? 

 

Verder leren we je onder andere:
–  Hoe werkt een (kamado) BBQ
–  Keuze maken van ras en vleesdeel
–  Menu’s samenstellen
–  Bereidingsstappen plannen
–  Diverse technieken mbt voorbereiding ( o.a. snij-technieken, knopen van rollades, marineren) en tijdens menu bereiden ( o.a. braden, grillen, bakken)
–  Sauzen, rubs, marinades maken

 

Of het nu low and slow of hot and fast is, zomer of winter, ontbijt, lunch of diner: BBQ kan altijd. We garanderen je dat je versteld zult staan. Benieuwd hoe? Neem contact op via ons contactformulier of stuur een email. Dan slepen we samen de beste gerechten uit het vuur.